keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Video 6: Islantilaissuitsitus



Tapaamme melko paljon ihmisiä, joille varsinkin islantilaiset suitset ovat outo kapistus. Se johtunee siitä, että islantilaissuitsitus on hyvin yksinkertainen verrattuna perinteisiin englantilaistyyppisiin suitsiin. Islantilaiset suitset eroavat "tavallisista" suitsista suurimmilta osin siksi, että niissä on usein niskahihna ja poskihihnat samaa remmiä, johon kiinnittyvät kuolaimet. Tämän lisäksi suitsissa on usein vain ohjat ja ns. remonttiturparemmi, mikä sekään ei ole välttämätön.

Tämän vuoksi oheisessa videossa käydään läpi islantilaissuitsitus (ts. remonttiturparemmi). Turparemmin voi laittaa pujottamalla suoraan turvan ympärille, jolloin se menee automaattisesti oikein (oikeaan kohtaan ja sopivalle kireydelle). Tätä menetelmää käytämme asiakkaidemme kanssa, koska se on simppeli. Tai jos turparemmin solki on auki, nyrkkisääntönä pätee taas pari sormenpaksuutta turvan ja remmin väliin. Remmin kiinnityksessä tulee kuitenkin huomioida se, että ohja pääsee liikkumaan kuolainrenkaassa vapaasti, eli remmi on kiinnitetty ohjien etupuolelta turvan ympärille.

On myös hyvä muistaa se, että turparemmi kannattaa laittaa niskasta ristiin niskahihnan kanssa, jolloin remmi ei mene liian lähelle silmää. Suuressa osassa islantilaissuitsia ei ole leukahihnaa, mutta kyseisessä videossa on. Leukahihnan sovituksessa pätee myös perinteinen sääntö: nyrkki tulee mahtua remmin ja leukaperien väliin.

Iloisia opetteluhetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti