tiistai 19. elokuuta 2014

Retrospect...


...Ja jotain nykyistäkin! :)

Ensimmäisenä kiitos vielä kaikille kesän asiakkaille ja tallityöntekijöille hienoista kokemuksista ja unohtumattoman kesän tekemisestä kanssamme! <3

Monenlaisia uutisia kesän tiimoilta. Kesä oli vilkas ja lämmin. Onneksi ei kuitenkaan liian lämmin ja saimme lähes kaikki tunnit pidettyä normaalisti. Pääsimme nauttimaan myös heppojen uimisesta, missä riitti myös jännittäviä tilanteita. :) Leiriryhmät olivat upeita ja toivottavasti myös leiriläisille jäi hyvät muistot päivistä Hepovaaran tilalla. Kiitos!

Sitten vihdoin kesällä tapahtuneisiin ja ajankohtaisiin.. 

Hepat

Iloisia uutisia ponien osalta, eli koko poniperhe on taas koossa. :) Lennin ruunauksen myötä kaikki ponit tarhaavat nyt yhdessä sulassa sovussa. Pyry on kasvanut huimasti ja kerryttänyt jo vararavintoa talven varalle. :) Jollin kuntoutus mammalomalta on aloitettu vähitellen. Jolli siis palannee pian tunneille. Tänäänkin oli jo hyvin reippaana mukana lenkillä "isojen hevosten" kanssa, Pyryn odotellessa sisko-puolen kanssa kotona. :)

Moli -ystäville puolestaan hieman harmillisia uutisia, eli Moli on siirtynyt osa-aikaeläkkeelle nivelvaivojensa takia. Hän on edelleen säännöllisesti töissä, mutta vain maastossa kevyillä lenkeillä, talutusratsuna ja kärryjen edessä. Vauhtimaastoihin tai pitkille vaelluksille Molin kanssa ei enää siis pääse, mutta töissä edelleen Molimaiseen tapaan nautiskelulenkeillä. Lisäksi Moli saa hieman extrahemmottelua lenkkien jälkeen, eli lisää hoito-ohjeita löytyy Molin hoitovihkosta.

Toinen ikävä uutinen on myös Kvikalla todettu alkava kinnerpatti. Kvikakin tarvitsee hieman lisähoitotoimenpiteitä, mutta jatkaa töissä edelleen.

Kesän ajan tallillamme ollut vieraileva tähti Kalle on myynnissä. Kalle on hyvin mukava, pirteä pikku-mies, joka menee sujuvasti niin maastossa kuin kentälläkin. Kallesta saa lisätietoja Miralta ja Kallen omistajalta Sirpalta. 

Lisa jatkaa myös kevyemmillä tunneilla normaalisti syksyn mittaan.
  

Puput

Myös Allvar sai ystävän kesän alussa. Tyttökanin nimi on Freya. Allvar ja Freya asustelevat yhdessä tallituvan seinustalle rakennetussa häkissä. He ovat tulleet erittäin hyvin toimeen keskenään heti alusta alkaen. :) Kuvia tulossa pian!

Vakiotunnit ja kerhot

Ajankohtaisimmat asiat sitten, eli syyskuun alussa aloitamme taas vakiotunnit ja kerhot.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että sunnuntain heppakerho siirtyy perjantaille klo 17, torstain kerho pysyy torstaissa klo 17. Torstain kerhoryhmän joudumme näillä näkymin jakamaan kahtia suuren kysynnän vuoksi, siten, että vuoroviikoin pyörii kaksi eri ryhmää. 

Vakiotuntipäivät tulevat olemaan keskiviikko klo 17 (lasten perusteet), torstai klo 16 (nuorten ja aikuisten perus-/jatkotunnit), perjantai klo 16 (lasten alkeet) ja sunnuntai klo 10 (lasten perusteet). Myös muut vakiotuntiryhmät kysynnän mukaan. Myös aikuisten ryhmä mahdollinen, kysy lisää!

Vakiotunneilla ratsastamme yleensä vuoroviikoin maastossa ja kentällä, jotta molemmista karttuu kokemusta. Lasten alkeet on käytännössä hoitoratsastusryhmä, jossa opetellaan sekä ratsastusta että hevosen hoitoa. Tunnille otetaan yhteensä 4-5 tuntilaista, heppakerhoon 8-10 lasta/nuorta. 

Vakiotunneilla ja kerhossa käydään yleensä viikoittain tai joka toinen viikko.Vakiotuntilaiset ja heppakerholaiset sitoutuvat käymään tunnilla tai kerhossa sovittuna aikana ja mahdollisesta poissaolosta tulee ilmoittaa viimeistään edellisiltana. Tuntiperuutukset tekstiviestein.

Vakiotuntien varaustilanteesta voit kysyä lisää Miralta!

Kausikortit

Säännöllisesti käyville suosittelemme kausikortin hankkimista, jolloin on helpompaa, kun käyntikerrat merkitään korttiin, eikä joka kerta tarvitse kantaa käteistä mukana. Lisäksi tunneilla ratsastaville kausikortilla tunnit tulevat edullisemmaksi kuin irtotunti. Kerhokortissa kerhohinta aina samanhintainen (15 e/krt). Kortti maksetaan tilisiirrolla etukäteen. Korttia voi myös säilyttää Hepovaarassa, jolloin tunnin yhteydessä siihen tehdään merkintä. Merkinnän saa tehdä Miran lisäksi myös tuuraajat ja muut talliapurit, kuten Hilja, Saara ja Effi. Lisätietoja kausikorteista saat Hepovaaran nettisivujen hinnastosta!

Tapahtumat

Syykuun puolivälissä Hepovaarassa järjestetään lastaus- ja ratsastuskurssi Monty Robertsin oppejen mukaan. Mukaan mahtuu vielä, joten ilmoittaudu pian Miralle 050 4119466! 

Lisäksi marraskuun alkupuolella tulossa lännenratsastuskurssi, jossa on vain muutamia paikkoja. Alustavia ilmoittautumisia otetaan jo vastaan! Lisätietoja ja mm. hintatiedot tarkentuvat piakkoin.


P.S. Muistathan tutustua myös Hepovaaran tilan kesäsanomiin 2014 käydessäsi tallilla! Lehti löytyy tallituvasta :). Hauskan lehden toimittivat Sanna, Hilja, Anniina ja Saara. Kiitos teille monista muistakin nauruista! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti