tiistai 11. joulukuuta 2012

Keveys

Tämän päivän aihe, "keveys", tuli minulle tänään intuitiivisesti ratsastaessani. :) Tervetuloa mukaan!

Taustaksi
Tänään, ensi kerran sitten lokakuun lopun, ratsastin yksin kentällä. Tässä välissä olen ollut ansaitulla lomalla marraskuun ja käynyt vain muutaman kerran maastossa. Myös hevosemme saivat lomaa ihmisistä. Sitä ne todella tarvitsevat toisinaan. :)


Suuria suunnitelmia?
Ajattelin, että harjoittelen hieman perusasioita, koska onhan minulla tulossa myös välinäyttö opinnoissani, enkä viitsisi mennä näyttöön ihan suoraan lomalta.

Lisabet huokaisi, kun näki, että olen aikeissa nousta hänen selkäänsä. Tulkitsin huokaisun ajatuksena tulevasta suorituksesta, joksi ratsastus oli ehkä ennen lomaamme muuttunut ja sitä ollutkin... liian pitkään. Nyt minulla ei ollut mielessäni mahtavia suunnitelmia, mitä täytyisi tehdä tänään, vaan muutamia asioita, joita olisi kiva tehdä. Työnsin pois "pakko tehdä" ajatukset ja annoin tunteen viedä.


Ratsailla
Lähdin ratsaille aloittaen rennosti, mutta tällä kertaa enemmän hevostani kuunnellen. Totesin, että olin 100 %:sti läsnä hetkessä - ja Lisa piti siitä. Sen korvat olivat suunnattuina minuun, odottaen pyyntöjä tai ohjeita siitä mitä tehdään seuraavaksi. 

Taustatietoa Lisasta: Hän on hyvin herkkä peilaamaan käsittelijäänsä tai ratsastajaansa. Jos ihminen ei ole läsnä, myös Lisa on omissa maailmoissaan ja meidän ihmisten sanoin "keksii pelättävää". Usein Lisan huomio voi olla haastavaa saada.

Pitkästä aikaa minusta tuntui, että muu maailma katosi ympäriltämme ja olin pakahtua ilosta. Mieleni valtasi ääretön keveys ja kevyt oli hevosenikin... Hevonen, joka on yleensä raskas ja hidas reagoimaan.

Tänään kuitenkin kaikki tuntui sujuvan kuin tanssi. Tunne oli uskomaton. :) Pienillä avuilla hevoseni liikkui täysin rentona, kevyesti ja keskittyi työhönsä täysin. Se työskenteli oikeasti. Yhtäkkiä olin tehnyt sen saman hetkessä, mitä olin tavoitellut aiemmin tunneilla kerta kerran jälkeen, usein onnistumatta.

Lopuksi
On kaunista huomata, miten omalla ajattelullaan ja läsnäolollaan voi vaikuttaa kaikkiin asioihin ympärillään. Ajattelun muuttaminen voi alkuun olla hieman hankalaa, mutta siihen oppii.Voin vain olla kiitollinen tästä mahtavasta kokemuksesta, jonka sain, rakas Lisabet opettajanani. Siis kiitos! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti