torstai 6. helmikuuta 2014

Kilpailuvietti

Olen miettinyt, jo melko kauan, miksen ole kilpailevaa sorttia? En ole ikinä välittänyt osallistua ratsastuskilpailuihin, tai oikeastaan mihinkään muihinkaan kilpailuihin, joissa vertaillaan ihmisiä tai heidän taitojaan keskenään.

En tiedä, miksi aina kannustetaan kilpailemaan? En vain ikinä ole ymmärtänyt sitä, sillä mielestäni sielut ovat tasa-arvoisia. Onko taustalla esiintymiskokemuksen hankkiminen? Itseluottamuksen kasvattaminen? Kunnianhimo?

Toki käsitän, että jollekin voi olla tärkeää voittaa itsessään jotain osallistumalla kilpailuihin, mutta eihän se silti tee toisesta huonompaa, jos ei pidä kilpailemisesta, vaan haastaa ehkä itseään muulla tavoin?

Haluaisin herättää keskustelua aiheesta, jota en itse vielä ymmärrä. Tahtoisin avartaa näkemystäni ja toivon, että se onnistuisi siten, että ottaisitte kantaa aiheeseen. Siispä pyydänkin, että te, jotka kilpailette (ja tässä yhteydessä tarkoitan nimenomaan esim. ratsastuskisoja), avatkaa minulle ajatusmaailmaanne ja kilpailuhalun takana olevia motiiveja. Kertokaa mistä nautitte kilpailemisessa eniten.

Tulisiko minusta joskus kilpaileva?


Kilpailukuvien puuttuessa talviheppoja parin vuoden takaa :)

2 kommenttia:

  1. Kilpailut on miun mielestä hyvä tapa selventää itselle oma taso ja edistyminen (: Ainakin ratsastuksen puolella on vähän kunnianhimoa ja halua kehittyä ja kun monta vuotta on mennyt vain itsekseen ilman sen suurempia suunnan näyttöjä niin kisoissa on voinu täsmentää itselle mitä asioita on henkilökohtaisesti oppinut ja mitä asioita hevonen on oppinut. Toki sit kun hevonen on ollut niinkin alussa koulupuolella kun Kalle ni oon sitten helppoja luokkia mennyt kisojen ulkopuolella, että kilpailut pysyisivät reiluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit Emmi. Hyvä näkökulma. :) Kiitos siitä!

      Poista